Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48017
Название: On the Translation of Food-Related Somatic Phraseological Units
Авторы: Omiadze, Salome
Ключевые слова: food code
somatic code
somatic lexeme
somatic phraseological unit
Georgian phraseology
phraseological translation
Дата публикации: апр-2020
Издательство: National Aviation University
Библиографическое описание: Omiadze S. On the Translation of Food-Related Somatic Phraseological Units / Salome Omiadze // Фаховий та художній переклад: теорія, методологія, практика: збірник наукових праць / за заг. ред. А.Г. Гудманяна, С.І. Сидоренка. – К.: Аграр Медіа Груп, 2020. – С. 232-236
Краткий осмотр (реферат): In every language there are units based on the link between two ancient cultural codes – food and somatic. Some of them pertain to metaphorical expressions, whereas others are non-metaphorical phraseological units. Therefore, the translator should either prove or exclude the metaphorical nature of a food-related somatic phraseological unit. Alongside with the preservation of the speech register and stylistic colouring, adequate translation requires the presence of somatic component in the translated expression. Based on concrete examples, the paper analyzes the ways of translation of food-related phraseological units.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/48017
ISBN: 978-617-646-477-8
Располагается в коллекциях:Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Фаховий та художній переклад теорія, методологія, практика» 2020

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
(36)On the Translation of Food-Related Somatic Phraseological Units.pdf709.1 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.