Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64183
Title: Керування рухом літака в умовах невизначеності
Authors: Бондар, Олександр Олександрович
Keywords: дипломна робота
авіоніка
досягнення
сигнали
Issue Date: 18-Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Бондар О.О. Керування рухом літака в умовах невизначеності. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2024. - 68 с.
Abstract: Проектування сучасних систем керування літальними апаратами (ЛА) є ключовим аспектом авіаційної промисловості, що характеризується стрімким прогресом техніки та зростаючою конкуренцією. Внаслідок цього зростають вимоги до безпеки та економічності польотів. В Україні авіаційна промисловість є достатньо розвиненою, тому необхідно враховувати світові тенденції в цій галузі. В умовах глобалізації стає актуальним проектування робастних систем керування рухом ЛА, які можуть забезпечити високу надійність та ефективність. Робастні системи керування мають переваги, такі як забезпечення точності процесів керування в складних умовах, незважаючи на вплив внутрішніх параметричних та зовнішніх координатних збурень. Підхід до створення таких систем базується на визначенні сингулярних величин передавальної функції системи та мінімізації H-норм функцій чутливості системи. Це дозволяє реалізувати автоматизовані засоби оптимального проектування, зокрема, за допомогою пакета RobustControlToolbox у середовищі MATLAB.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: професор кафедри авіоніки, Сущенко Ольга Андріївна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64183
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2024_173_Бондар О.О.pdf1.86 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.