Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63728
Title: Датчики первинної інформації системи повітряних сигналів сучасного літального апарату
Authors: Борщ, Андрій Володимирович
Keywords: дипломна робота
авіоніка
блок сигналізації
іонна мітка
повітряне судно
приймач
Issue Date: 5-Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Борщ А.В. Датчики первинної інформації системи повітряних сигналів сучасного літального апарату. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2024. - 100 с.
Abstract: Одним із важливих аспектів у керуванні польотом літака є його точність у визначенні швидкості та висоти. Сучасні методи вимірювання цих параметрів базуються на аерометричних принципах. Один із таких методів - аерометричний, який ґрунтується на вимірах певних аерометричних величин, побудові відповідних рівнянь та їхньому аналізі. Ці дані використовуються для роботи навігаційно-пілотажних систем повітряних сигналів (СВС), що дозволяють визначати рух ЛА у повітряному середовищі. Першочерговими параметрами для вимірювання є статичний тиск атмосфери, динамічний тиск потоку повітря та температура. Ці дані не лише відображаються на приладовій дошці льотчика, а й подаються до різних систем ЛА у формі електричних сигналів. Для цього використовуються різноманітні датчики, зокрема датчики швидкості та висоти. Однак, зростання точності вимірювань вимагає постійного удосконалення технологій.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: доцент кафедри авіоніки, Чужа Олексій Олександрович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63728
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2024_173_Борщ А,В.pdf3.4 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.