Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51618
Название: Вплив бджолино-медового сиропу та бджолиного підмору на життєдіяльність Lactococcus lactis
Авторы: Ткачук, Владислав Олександрович
Ключевые слова: дипломна робота
Lactococccus lactis
функціональний інгредієнт
продукт бджільництва
мед
підмор
хітин
Дата публикации: июн-2021
Издательство: Національний авіаційний університет
Краткий осмотр (реферат): Нами було проаналізовано літературні джерела, що стосуються теми нашої роботи. Визначено, що Семеновою Н.О. за характером процесу сквашування кисломолочних напоїв із додаванням меду, а саме динаміці зміни кислотності в процесі сквашування, досліджувався його вплив на розвиток L. lactis. Lactococcus lactis, продуцент протеази та морської бактерії Teredinobacter turneraewere, оцінювали порівняно з хімічною обробкою. L. lactis був більш ефективним у видаленні мінералів у порівнянні з T. turnerae, тоді як зворотне стосувалося видалення білка. Порівняння врожайності процесів при цих обробках показало, що L. lactis і T. turnerae, що використовуються окремо, не є хорошим вибором для комерційної екстракції хітину. Навпаки, у всіх процесах спільної культури значення ДМ були вище, ніж при монокультивуванні при тому ж рівні глюкози.
Описание: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.біол.н. Шаблій Л.М.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51618
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ФЕБІД_2021_162_Ткачук-В.О..pdfПояснювальна записка895.14 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.