Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45849
Назва: | Удосконалення способів культивування біологічних агентів у фармацевтичній біотехнології |
Автори: | Власюк, Ольга Володимирівна |
Ключові слова: | способи культивування дипломна робота пробіотики према шлунково-кишковий тракт регулювання мікробіому кишковика Lactobacillus rhamnosus GG |
Дата публікації: | гру-2020 |
Видавництво: | Національний авіаційний університет |
Короткий огляд (реферат): | Лікарський препарат «Према» проявляє високу активність проти широкого спектра патогенних мікроорганізмів, сприяє відновленню корисного мікробіому кишечника. Описані морфолого-культуральні та фізіолого-біохімічні властивості бактерій Lactobacillus rhamnosus GG, що дає можливість віднести їх до роду Lactobacillus. Виявлено, що при проведенні процесу біосинтезу протягом 14 годин з додаванням до середовища віт С, пантотенової кислоти та біотину кількість молочнокислих бактерій L. rhamnosus GG збільшилась у 4 рази. Визначено, що при зміні рН в лужну сторону біомаса мікроорганізмів L. rhamnosus GG зменшується у 1,5 рази. Досліджено, що ріст культури молочнокислих бактерій досягає максимуму 37 оС, що корелює з літературними даними. Показано, що при використанні безперервного способу культивування з додаванням віт С, пантотенової кислоти та біотину, досягнуто максимальний вихід продукту. |
Опис: | Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи к. т. н., доцент кафедри біотехнології Решетняк Л. Р. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45849 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ФЕБІТ_2020_162_ВласюкОВ.pdf | 1.45 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.