Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45849
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorВласюк, Ольга Володимирівна-
dc.date.accessioned2021-02-09T15:21:21Z-
dc.date.available2021-02-09T15:21:21Z-
dc.date.issued2020-12-
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45849-
dc.descriptionРобота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи к. т. н., доцент кафедри біотехнології Решетняк Л. Р.uk_UA
dc.description.abstractЛікарський препарат «Према» проявляє високу активність проти широкого спектра патогенних мікроорганізмів, сприяє відновленню корисного мікробіому кишечника. Описані морфолого-культуральні та фізіолого-біохімічні властивості бактерій Lactobacillus rhamnosus GG, що дає можливість віднести їх до роду Lactobacillus. Виявлено, що при проведенні процесу біосинтезу протягом 14 годин з додаванням до середовища віт С, пантотенової кислоти та біотину кількість молочнокислих бактерій L. rhamnosus GG збільшилась у 4 рази. Визначено, що при зміні рН в лужну сторону біомаса мікроорганізмів L. rhamnosus GG зменшується у 1,5 рази. Досліджено, що ріст культури молочнокислих бактерій досягає максимуму 37 оС, що корелює з літературними даними. Показано, що при використанні безперервного способу культивування з додаванням віт С, пантотенової кислоти та біотину, досягнуто максимальний вихід продукту.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectспособи культивуванняuk_UA
dc.subjectдипломна роботаuk_UA
dc.subjectпробіотикиuk_UA
dc.subjectпремаuk_UA
dc.subjectшлунково-кишковий трактuk_UA
dc.subjectрегулювання мікробіому кишковикаuk_UA
dc.subjectLactobacillus rhamnosus GGuk_UA
dc.titleУдосконалення способів культивування біологічних агентів у фармацевтичній біотехнологіїuk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2020_162_ВласюкОВ.pdf1.45 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.