Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64188
Title: Програмно-апаратний комплекс моніторингу польотної інформації для транспортного літаку
Authors: Васильєв, Валентин Вікторович
Keywords: дипломна робота
авіоніка
авіатранспортний підрозділ
засоби реєстрації
локально-обчислювальна
операційна система
Issue Date: 18-Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Васильєв В.В. Програмно-апаратний комплекс моніторингу польотної інформації для транспортного літаку. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2024. - 66 с.
Abstract: Відповідно до вимог та рекомендацій ІКАО, EASA та ГАСУ, в авіакомпаніях повинна повноцінно функціонувати система управління безпекою польотів (вимоги до системи викладені в Додатку 19 Чиказької конвенції та в Посібнику з управління безпекою польотів Doc. 9859), повноцінне функціонування системи СУБП небезпечних факторів, що заснована на реагуючому, проактивному та прогностичному методі, а також систему оцінки ризиків. Прогностичний метод насамперед ґрунтується на аналізі польотних даних через систему прямого спостереження за ПС. Для забезпечення високого рівня безпеки та рентабельності льотної експлуатації літаків, а також відповідності вимогам авіаційних національних та міжнародних правил в авіакомпаніях цивільної авіації використовуються сучасні інформаційні технології. З їх допомогою здійснюється оперативне управління авіакомпанією через центр управління польотами (ЦУП), засноване на менеджменті ризику, плануванні, оптимізації та постійному удосконаленні технологічних процесів.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: професор кафедри авіоніки, Просвірін Дмитро Андрійович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64188
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2024_173_Васильєв.В.В (wecompress.com).pdf1.27 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.