Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63821
Title: Система захисту магістрального літака від обмерзання
Authors: Сулейманов, Рауль Рауф огли
Keywords: дипломна робота
авіоніка
протиобліднювальна система
турбогвинтовий двигун
вхідна направляючої апаратури
літальний апарат
Issue Date: 7-Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Солдатенко С.Ю. Оцінка ризиків небезпечного зближення літаків під час польоту. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2024. - 54 с.
Abstract: Авіаційна галузь постійно стикається з низкою викликів, серед яких особливе місце займає забезпечення безпеки польотів в умовах обмерзання. Зимовий період експлуатації повітряних суден (ПС) нерозривно пов'язаний із загрозою утворення льоду на різних поверхнях літаків, що може призвести до серйозних аварій і катастроф. Це обумовлює необхідність розробки і впровадження ефективних систем захисту від обмерзання, які забезпечують безпеку польотів і зберігають аеродинамічні характеристики літаків. Магістральні літаки, які виконують регулярні рейси на далекі відстані, потребують особливої уваги в цьому питанні. Забезпечення їх безпечної експлуатації в умовах обмерзання є критично важливим завданням, яке вимагає комплексного підходу. Сучасні системи захисту від обмерзання мають відповідати суворим вимогам щодо надійності, ефективності та оперативності реагування на зміну погодних умов.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: доцент кафедри авіоніки, Лужбін Віктор Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63821
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2024_173_Сулейманов Р.Р..pdf1.66 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.