Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62361
Title: Оптоелектронний перетворювач датчиків тиску інформаційного комплексу висотно-швидкісних параметрів на літаку
Authors: Скороход, Євген Анатолійович
Keywords: дипломна робота
літак
авіоніка
навігація
технічне обслуговування
розробка принципової схеми
датчик тиску
вимірювач
Issue Date: 6-Feb-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Скороход Є.А. Оптоелектронний перетворювач датчиків тиску інформаційного комплексу висотно-швидкісних параметрів на літаку. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 85 с.
Abstract: Аерометричні датчики тиску систем повітряних сигналів (СПС), як елементи системи управління висотно-швидкісними параметрами повітряного судна (ПС), призначені для перетворення в електричні сигнали, що сприймаються повний Р*, і статичний тиск P, з подальшою передачею сигналів в обчислювальний пристрій з метою обчислення параметрів руху літального апарату Параметри руху ПС мають однозначну відповідність статичному та повному тискам. Датчики тиску є датчиками первинної інформації для СПС, їх конструкції та чутливі елементи дуже різноманітні та багато в чому визначають параметри точності, а також ресурсні, геометричні та експлуатаційні характеристики СПС. Розробкою та виробництвом датчиків аерометричних датчиків тисків займаються вітчизняні підприємства. До переліку зарубіжних компаній належать HoneywellCorp. (США), MarconiAvionics(США), Crouzet (Франція), Badin-Crouzet(Франція), Jaeger(Франція), а також багато інших.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: професор-сумісник кафедри авіоніки, Єнчев Сергій Васильович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62361
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_173__Скороход Є.А..pdf4.53 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.