Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60573
Title: Аналіз фінансового потенціалу підприємства та розробка заходів щодо його підвищення
Authors: Леусов, Микола Констянтинович
Keywords: дипломна робота
підприємство
потенціал
фінансовий потенціал
прибуток
ліквідність
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Леусов М. К. Аналіз фінансового потенціалу підприємства та розробка заходів щодо його підвищення. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 113 с.
Abstract: В умовах нестабільності зовнішнього середовища виникає серйозна проблема – стагнація суб'єктів бізнесу. Нестача ресурсів, фінансування, кадрів призводить до дестабілізації підприємств, які не в силах забезпечити сталий розвиток. Аналіз фінансового потенціалу підприємства дозволяє виявити дестабілізуючі галузі, «слабкі» місця і в результаті дозволить розробити комплекс заходів для підвищення його фінансового потенціалу. Політичні, соціальні та загострені в останні кілька років екологічні проблеми, поряд зі складною економічною ситуацією, привели менеджмент комерційних підприємств до усвідомлення того факту, що для ефективного управління фінансовими ресурсами підприємства потрібна така система, яка дозволяла б максимально ефективно використовувати всі потужності підприємства, грамотно управляти грошовими засобами, оперативно реагувати на зміни у зовнішньому середовищі та досягати високих фінансових результатів у поточному та довгостроковому періоді. Вищезгаданими параметрами можна описати таку характеристику підприємства як фінансовий потенціал. Проблем досягнення високого рівня фінансового потенціалу підприємства присвячено чимало досліджень, так як дана сфера діяльності фінансового менеджера надзвичайно важлива для будь-якого підприємства. Основним елементом у цьому випадку стає оптимальне використання різних фінансових інструментів, збалансоване застосування яких до практики діяльності має призводити до зростання фінансового потенціалу підприємства. Дослідженням сутнісних характеристик фінансового потенціалу присвячено роботи таких зарубіжних та вітчизняних вчених: Ажаман І.А., Жидков О.І., Ареф’єва О.В., Пілецька С.Т., Березін О.В., Плотник О.Д., Вовк О.М., Воробйов Ю.М., Євдокимов Ф.І., Ілляшенко С. М., Шипуліна Ю. С., Ілляшенко Н. С., Нагорний Є. І. та інших. Критичний аналіз опублікованих робіт з питань управління фінансовим потенціалом дозволяє зробити висновок про недостатню розробку методологічних основ для вирішення цієї важливої проблеми. Таке становище викликано низкою об'єктивних та суб'єктивних причин: неоднозначним залишається визначення самого об'єкта управління, яким у сучасних умовах суспільного розвитку стає фінансовий потенціал підприємства.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.е.н., професор Пілецька Саміра Тимофіївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60573
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2023_051_ЕП_Леусов_М._К..pdfДипломна робота284.73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.