Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59489
Title: Основи теорії надійності повітряних суден та авіаційних двигунів
Authors: Бурлаков, В.І.
Лєнков, С.В.
Салімов, Р.М.
Keywords: надійність
повітряне судно
інтенсивність відмов
безвідмовність
довговічність
ремонтопридатність
Issue Date: 2004
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Основи теорії надійності повітряних суден та авіаційних двигунів: В.І. Бурлаков, С.В. Лєнков, Р.М. Салімов. -К.: НАУ, 2004. -172 с.
Abstract: Зростання ролі надійності технічних систем у забезпеченні безпеки польотів повітряних суден (ПС) привертає особливу увагу вітчизняних та зарубіжних дослідників до проблеми забезпечення надійності виробів авіаційної техніки (АТ) та комплексного ії вирішення на різноманітних етапах життєвого циклу виробів. Ускладнення конструкцій виробів і систем АТ, збільшення виконуваних ними функцій, автоматизація управління і функціонування складних авіаційних систем, застосування більш навантажених режимів роботи виробів істотно загострили проблему забезпечення безпеки та регулярпості польотів. рівень яких у значній мірі визпачається надійністю систем ПС. Низька надійність систем ПС призводить до збитків, які пов`язані з витратами на запасні частини, ремонтне устаткування, простоєм об`єктів у непрацездатному стані, утримання технічного персоналу тощо.
Description: У навчальному посібнику, написаному відповідно до програми навчальної дисципліни, розглянуті методи обробки та аналізу експлуатаційної інформації, принципи побудови моделей відмов та оцінки показників надійності виробів АТ, наведені рекомендації щодо вибору та обгрунтування діагностичних параметрів об'єктів експлуатації тощо. Викладені методологічні та організаційно-технічні принципи рішення конкретних завдань забезпечення надійності виробів АТ на різноманітних стадіях їхнього життєвого циклу. Поряд з традиційними засобами та принципами дослідження надійності виробів подані засоби рішення інженерних задач, що відображають специфічні особливості створення та експлуатації АТ. Призначений для студентів спеціальності 8.100106 "Виробництво, технічне обслуговування та ремонт авіаційної техніки" денної та заочної форм навчання.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/59489
ISBN: 966-598-167-6
Appears in Collections:Навчальні посібники викладачів кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Основи НПСіАД.pdf28.42 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.