Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57416
Название: Реінжиніринг бізнес-процесів як універсальний інструмент інноваційного розвитку підприємства
Авторы: Манжула, Владислав Олегович
Ключевые слова: реінжиніринг
інновації
перепроектування процесу
процесне управління
оптимізація
дипломна робота
Дата публикации: 2021
Издательство: Національний авіаційний університет
Библиографическое описание: Манжула В.О. Реінжиніринг бізнес-процесів як універсальний інструмент інноваційного розвитку підприємства. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 107 с.
Краткий осмотр (реферат): Сучасні умови господарювання як в світовому так і в національному масштабах вимагають використання ефективних підходів до управління складними виробничо-економічними системами. Пріоритетним напрямком розвитку підприємств різних галузей вимагає впровадження інноваційної діяльності. Для досягнення успіху у цій сфері підприємства змінюють підходи до управління, організаційні структури, моделі бізнесу. Це стає можливим, зокрема, внаслідок того, що наприкінці ХХ ст. з'явився реінжиніринг бізнес-процесів. Однак дана концепція управління спочатку мала лише практичну спрямованість, тому її теоретико-методологічна база виявилася недостатньо розвиненою через відсутність єдиних трактувань основоположних понять. Незважаючи на розмитість понятійно-категоріального апарату реінжинірингу та відсутність загальновизнаних методологічних підходів, його потенціал для покращення діяльності підприємств є відчутний. Розробка єдиної теоретичної бази та методології, яку можна легко адаптувати під галузеві особливості підприємств, дозволять використовувати концепцію реінжинірингу бізнес-процесів в різних економічних умовах. При створенні загальних теоретико-методологічних основ реінжинірингу бізнес-процесів необхідно звернути увагу на тісний взаємозв’язок даної концепції з інноваційною діяльністю підприємства. З одного боку, реінжиніринг бізнес-процесів створює умови для ефективної реалізації інноваційних ідей, а також стимулює їх зародження всередині компанії. З іншого - практично неможливо досягти бажаних результатів від впровадження реінжинірингу на підприємстві, яке не займається інноваційною діяльністю. Успішний розвиток підприємства відповідно до концепції життєвого циклу та концепції ендогенних та екзогенних змін потребує координації та управління міжфазовими переходами, та використання методик організаційного розвитку та реформування, таких як реінжиніринг бізнес-процесів, що передбачає перепроектування процесів підприємства з метою кардинального підвищення їх показників. Без проведення інновацій жодне підприємство не зможе конкурувати на ринку, тому в сучасних умовах інновації спрямовані на зміни у технології виробництва, зміни у маркетингу, зміни в управлінні персоналом, зміни в організаційні структурі. На думку багатьох дослідників, пріоритетним напрямом інноваційної діяльності є сфера управління, рівень розвитку якої визначається наявністю високоефективних інформаційних технологій. Таким чином, підприємство, яке прагне вижити або посилити свої позиції на ринку, повинно постійно вдосконалювати технології виробництва та методи організації бізнес-процесів.
Описание: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.е.н., доцент Коваленко Наталія Василівна.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57416
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ФЕБА_2021_051_ЕП_Манжула_В._О..pdfПояснювальна записка13.38 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.