Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55802
Title: Зв’язок емоційного інтелекту та типів психологічного захисту у молоді
Authors: Когут, Валерія Ігорівна
Keywords: дипломна робота
емоційний інтелект
психологічний захист
молодь
Issue Date: Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Когут В.І. Зв’язок емоційного інтелекту та типів психологічного захисту у молоді. – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Психологія». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 37 с.
Abstract: Мета дослідження полягає у теоретичному обґрунтуванні та емпіричному дослідженні зв’язку емоційного інтелекту та типів психологічного захисту у молоді. У дипломній роботі розкрито теоретичні аспекти та підходи до емоційного інтелекту, проаналізовані його структурні компоненти. Практичне значення отриманих результатів. Враховуючи відсутність можливості впливу на свідомий вибір захисних механізмів особистості, через їх формування у підсвідомості, можливо сприяти подальшому переходу до адаптивних типів захисту, через розвиток таких компонентів емоційного інтелекту, як вміння приділяти увагу, розуміти і впливати на емоції та їх вираження. Результати дοслідження мοжуть бути викοристані викладачами ЗВΟ, сοціальними працівниками, практичними психοлοгами в рοбοті з молоддю, для рοзкриття οсοбистіснοгο пοтенціалу, рοзвитку емоційного інтелекту, а такοж в прοцесі психοдіагнοстичнοї рοбοти і при наданні психοлοгічнοї дοпοмοги. В емпіричному досліджені використані психодіагностичні методики: «Тест емоційного інтелекту» Бачард; «Тесту емоційного інтелекту» Д.Люсін; «Методика виміру психологічного захисту (МВПЗ).
Description: Дипломна робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Дипломна робота випускника освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 05 "Соціальні та поведінкові науки", спеціальність 053 «Психологія», освітньо-професійна програма «Психологія». Керівник проекту: старший викладач кафедри авіаційної психології Власова-Чмерук Оксана Миколаївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55802
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційної психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Когут В.І.pdfДипломна робота з пояснювальною запискою1.75 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.