Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55636
Title: Зв’язок особистісної тривожності з професійним вигоранням у адміністративно-управлінського персоналу
Authors: Рожко, Анна Юріївна
Keywords: дипломна робота
тривожність
особистісна тривожність
синдром емоційного вигорання
професійне вигорання
стресостійкість
Issue Date: Feb-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Рожко А.Ю. Зв’язок особистісної тривожності з професійним вигоранням у адміністративно-управлінського персоналу. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Психологія». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 57 с.
Abstract: Метою дослідження було теоретично вивчити і емпірично дослідити проблеми зв’язку особистісної тривожності з професійним вигоранням у адміністративно-управлінського персоналу. У ході виконання дослідження, встановлено, що актуальним для вибірки є високий рівень стресу, тривожності та рівень прояву симптомів вигорання. Виникнення проявів синдрому «професійного вигорання» пов’язано з величиною стажу: працівникам, що мають стаж 11-15 років, притаманні більш високі показники за рівнем прояву симптомів професійного вигорання. Це пояснюється наявністю певної межі адаптації (пристосування та збереження ресурсів і творчого потенціалу) до робочого середовища та професії. Зв’язок особистісної тривожності і симптому професійного вигорання – деперсоналізації. Тут висока тривожність пояснюється пояснюється як наслідок порушення спілкування, комунікації. Особистісна тривожність пов’язана також з редукцією професійних досягнень (як симптомом професійного вигорання) – що пояснюється впливом неадекватної самооцінки при появі даного симптому: тривога може виникати на основі неадекватної самооцінки, спричинюючи більший рівень стресу – та редукція професійних досягнень як реакція на неможливость дати відсіч стресу. Зв’язок ообистісної тривожності з показниками фази напруження, що пояснюється впливом особистісної тривожності у даній фазі на оцінку безпечності середовища та окремих факторів. Зв’язок особистісної тривожності з показниками фази емоційного вигорання – резистенції, що пояснюється впливом особистісної тривожності, як одного з факторів, що визначає необхідність та силу емоційного обмеження (через ідентифікацію стресу).
Description: Дипломна робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Дипломна робота випускника освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 05 "Соціальні та поведінкові науки", спеціальність 053 «Психологія», освітньо-професійна програма «Психологія». Керівник проекту: доктор психологічних наук, доцент Лич О.М.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55636
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційної психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Рожко А.Ю..pdfДипломна робота з пояснювальною запискою613.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.