Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/49860
Title: Збереження психічного здоров'я: психодинамічна парадигма
Authors: Поляничко, Олена
Совгіря, Тетяна
Keywords: інформаційний стрес
характеристики психічного здоров'я
метод позитивної психотерапії
психологічні методи підтримки психічного
багаторівневе розширення самосвідомості
внутрішні суперечності
Issue Date: 15-Apr-2021
Publisher: Кафедра
Citation: Поляничко О. Збереження психічного здоров'я: психодинамічна парадигма / Поляничко Олена, Совгіря Тетяна // Авіаційна та екстремальна психологія у контексті технологічних досягнень: збірник наукових праць / за заг. ред. Л.В. Помиткіної, О.М. Ічанської. – К. : «Кафедра», 2021. – С. 105-110.
Abstract: Темою статті є розгляд психологічних методів підтримки психічного здоров'я у ситуації інформаційних перевантажень. Термін «інформаційний стрес» - це психологічний стрес, джерелом розвитку якого служать зовнішні повідомлення, інформація про поточний чи передбачуваний вплив несприятливих подій, загрозу; а також «внутрішня» інформація у формі уявлень і спогадів про події, ситуації та їх наслідки, що травмують психіку та супроводжуються негативними реакціями, властивими стресу .Актуальністю є те, що емоційні напруження, викликані інформаційним потоком негативних подій в суспільному і особистісному житті людини призводять до фізичної чи психологічної хвороби і в подальшому до її непрацездатності в цілому. Розвиток інформаційного стресу пов’язаний не тільки з особливостями професійної діяльності людини, але і з різними подіями у її житті.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/49860
ISBN: 978-617-95078-4-7
Appears in Collections:Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції "Авіаційна та екстремальна психологія у контексті технологічних досягнень" 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
поля.pdf190.24 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.