Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/49815
Title: Особистісний досвід як предиктор формування життєвих перспектив студентів
Authors: Кривопишина, Олена
Keywords: особистісний досвід
особистий досвід
наративний підхід
смисложиттєві орієнтації
кореляційний аналіз за критерієм Кендала
формування життєвої перспективи
Issue Date: 15-Apr-2021
Publisher: Кафедра
Citation: Кривопишина О. Особистісний досвід як предиктор формування життєвих перспектив студентів / Олена Кривопишина // Авіаційна та екстремальна психологія у контексті технологічних досягнень: збірник наукових праць / за заг. ред. Л.В. Помиткіної,О.М. Ічанської. – К. : «Кафедра», 2021. – С.40-44.
Abstract: У статті представлене дослідження взаємозв'язку осмислення життєвого досвіду та життєвих перспектив. Умови суспільного життя вимагають від особистості вміння орієнтуватися в часовому векторі власного життя, адекватно сприймати теперішнє, передбачати можливі події, ставити цілі та обирати шляхи їх досягнення. Актуальність полягає у розумінні особистісного досвіду як предиктора побудови узгодженої реалістичної життєвої перспективи.Сучасні дослідники аналізують унікальний життєвий досвід особистості з опорою на напрацювання представників наративного підходу, сутність якого полягає у спробі оцінити конструктивність змісту оповідної форми в контексті осмислення людиною самої себе і власного життя.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/49815
ISBN: 978-617-95078-4-7
Appears in Collections:Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції "Авіаційна та екстремальна психологія у контексті технологічних досягнень" 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
кривопишинаа.pdf191.27 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.