Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46964
Title: | Удосконалення технології переробки відходів виноробства |
Authors: | Коваленко, Леонід Володимирович |
Keywords: | виноград дипломна робота вичавки відходи виноробства виноградна олія пектин |
Issue Date: | Dec-2020 |
Publisher: | Національний авіаційний університет |
Abstract: | Виробництво пектину з виноградних вичавків – досить ефективний але мало розповсюджений спосіб утилізації відходів виноробства у українській практиці через недостатню кількість підприємств, що готові цим займатись. Згідно з наявними даними виноградний пектин володіє хорошими желюючими властивостями і не поступається яблучному, айвовому і лимонному. Він може бути використаний у кондитерській промисловості. Промислове виробництво його з виноградних вичавок ще не налагоджено. Олія з виноградного насіння може бути одержана за допомогою холодного або гарячого пресування а також екстракції. Екстракція дає змогу отримувати значно більший вихід готової олії. Однак при холодному віджимі олія зберігає більшу кількість корисних речовин і мікроелементів. Отримані результати досліджень дозволяють на основі отриманих даних запропонувати удосконалену технологічну схему виробництва олії з .виноградних кісточок. Новизною є удосконалення технології за рахунок підбору правильної технології виробництва олії, яка у Україні не використовується та найбільш ефективного обладнання для реалізації. |
Description: | Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи к.т.н., доцент кафедри біотехнології Косоголова Л. О. |
URI: | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46964 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ФЕБІТ_2020_162_Коваленко_Л.В..pdf | 1.64 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.