Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46964
Название: Удосконалення технології переробки відходів виноробства
Авторы: Коваленко, Леонід Володимирович
Ключевые слова: виноград
дипломна робота
вичавки
відходи виноробства
виноградна олія
пектин
Дата публикации: дек-2020
Издательство: Національний авіаційний університет
Краткий осмотр (реферат): Виробництво пектину з виноградних вичавків – досить ефективний але мало розповсюджений спосіб утилізації відходів виноробства у українській практиці через недостатню кількість підприємств, що готові цим займатись. Згідно з наявними даними виноградний пектин володіє хорошими желюючими властивостями і не поступається яблучному, айвовому і лимонному. Він може бути використаний у кондитерській промисловості. Промислове виробництво його з виноградних вичавок ще не налагоджено. Олія з виноградного насіння може бути одержана за допомогою холодного або гарячого пресування а також екстракції. Екстракція дає змогу отримувати значно більший вихід готової олії. Однак при холодному віджимі олія зберігає більшу кількість корисних речовин і мікроелементів. Отримані результати досліджень дозволяють на основі отриманих даних запропонувати удосконалену технологічну схему виробництва олії з .виноградних кісточок. Новизною є удосконалення технології за рахунок підбору правильної технології виробництва олії, яка у Україні не використовується та найбільш ефективного обладнання для реалізації.
Описание: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи к.т.н., доцент кафедри біотехнології Косоголова Л. О.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46964
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ФЕБІТ_2020_162_Коваленко_Л.В..pdf1.64 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.