Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46964
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКоваленко, Леонід Володимирович-
dc.date.accessioned2021-02-12T12:11:04Z-
dc.date.available2021-02-12T12:11:04Z-
dc.date.issued2020-12-
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46964-
dc.descriptionРобота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи к.т.н., доцент кафедри біотехнології Косоголова Л. О.uk_UA
dc.description.abstractВиробництво пектину з виноградних вичавків – досить ефективний але мало розповсюджений спосіб утилізації відходів виноробства у українській практиці через недостатню кількість підприємств, що готові цим займатись. Згідно з наявними даними виноградний пектин володіє хорошими желюючими властивостями і не поступається яблучному, айвовому і лимонному. Він може бути використаний у кондитерській промисловості. Промислове виробництво його з виноградних вичавок ще не налагоджено. Олія з виноградного насіння може бути одержана за допомогою холодного або гарячого пресування а також екстракції. Екстракція дає змогу отримувати значно більший вихід готової олії. Однак при холодному віджимі олія зберігає більшу кількість корисних речовин і мікроелементів. Отримані результати досліджень дозволяють на основі отриманих даних запропонувати удосконалену технологічну схему виробництва олії з .виноградних кісточок. Новизною є удосконалення технології за рахунок підбору правильної технології виробництва олії, яка у Україні не використовується та найбільш ефективного обладнання для реалізації.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectвиноградuk_UA
dc.subjectдипломна роботаuk_UA
dc.subjectвичавкиuk_UA
dc.subjectвідходи виноробстваuk_UA
dc.subjectвиноградна оліяuk_UA
dc.subjectпектинuk_UA
dc.titleУдосконалення технології переробки відходів виноробстваuk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2020_162_Коваленко_Л.В..pdf1.64 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.