Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46552
Title: Категорія часу в художній літературі постмодернізму на прикладі роману Джона Фаулза «Жінка французського лейтенанта»
Authors: Мельникова, Катерина Сергіївна
Keywords: постмодернізм
деконструкція
метапроза
інтертекстуальність
алюзії
ремінісценції
Issue Date: Jan-2021
Publisher: Південноукраїнська організація «Центр філологічних досліджень»
Citation: Мельникова К.С. Категорія часу в художній літературі постмодернізму на прикладі роману Джона Фаулза «Жінка французського лейтенанта» // Філологічні науки: сучасні тенденції та фактори розвитку: Міжнародна науково-практична конференція, м. Одеса, 29–30 січня 2021 року. – Одеса: Південноукраїнська організація «Центр філологічних досліджень», 2021. – Ч. 2. – С. 14-16
Abstract: Феномен постмодернізму в художній літературі характеризує наявність експериментальних форм – використання інтелектуальної техніки письма, пошук універсальної художньої мови взагалі. У Великій Британії ідеї постмодернізму тісно сплелися з соціо-культурної спрямованістю, історією. На думку теоретиків літератури постмодернізму, історичне оповідання тісніше пов’язане з літературою, ніж з наукою. Англійські письменники відточують прийоми, ходи, техніку письма, які б об’єднали минуле з сьогоденням. У літературі постмодернізму історичні часи змішуються та не розрізняються: людина нікуди не може піти від своєї природи, втекти від себе, а історія завжди повторюється. Письменники-постмодерністи розглядають події минулого з точки зору сучасних уявлень.Яскраво ілюструє особливості постмодерністської метапрози роман Джона Фаулза «Жінка французького лейтенанта» (1969)
Description: Тези доповіді на конференції
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46552
Appears in Collections:Наукові роботи НПП, докторантів та аспірантів кафедри англійської філології і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мельникова_тези.pdfТези доповіді441.33 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.