Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45804
Title: | Труднощі відтворення англомовних кулінарних рецептів українською (на матеріалі українськомовних перекладів книг Гордона Рамзі, Енн Барел та Джеймі Олівера) |
Authors: | Кобиляцька, Ганна Сергіївна |
Keywords: | дипломна робота гастрономічний дискурс переклад кулінарних рецептів концепт Їжа |
Issue Date: | Dec-2020 |
Publisher: | Національний авіаційний університет |
Citation: | Кобиляцька Г.С. Труднощі відтворення англомовних кулінарних рецептів українською (на матеріалі українськомовних перекладів книг Гордона Рамзі, Енн Барел та Джеймі Олівера). Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри англійської філології і перекладу. Національний авіаційний університет. Київ, 2020. 153 с. |
Abstract: | У роботі проведено дослідження особливостей функціонування кулінарного рецепту в англомовному кулінарному дискурсі, а також виявлення труднощів та особливостей перекладу англомовних кулінарних рецептів українською мовою. Результати проведеного дослідження можна використовувати у подальшому при перекладі будь-якої літератури кулінарного спрямування: кулінарних книг, відео матеріалів, ілюстративних матеріалів. Отримані практичні результати можна включати у подальші майбутні наукові дослідження та напрацювання, які проводяться філологами, журналістами, перекладачами та іншими науковими співробітниками. Використовувати для написання контрольних робіт, рефератів, статей, дипломних робіт тощо. |
Description: | Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: кандидат філологічних наук, доцент Плетенецька Юлія Миколаївна |
URI: | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45804 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри англійської філології і перекладу |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Кобиляцька_дипломна_робота.pdf | 1.91 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.