Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/11164
Назва: | Спосіб зброджування поживних середовищ |
Автори: | Тодосійчук, Сергій Романович Решетняк, Людмила Расулівна Швець, Віктор Миколайович Тодосійчук, Тетяна Сергіївна Решетняк, Ірина Сергіївна |
Ключові слова: | поживне середовище бродильний апарат іммобілізовані спиртові дріжджі |
Дата публікації: | 18-гру-2003 |
Видавництво: | Державний Департамент Інтелектуальної Власності |
Бібліографічний опис: | Пат. 70634 Україна, МПК 7 С12Р7/06. Спосіб зброджування поживних середовищ / Тодосійчук С. Р.; заявник і патентовласник Держ. департ. інтел. власності. - №u201211865; заявл. 18.12.03; опубл. 15.10. 04, Бюл. №10, 2004 р. |
Короткий огляд (реферат): | 1. Спосіб зброджування поживних середовищ, що включає підготовку сировини до зброджування сусла штамами іммобілізованих спиртових дріжджів у батареї бродильних апаратів, який відрізняється тим, що зброджування здійснюють спиртовими дріжджами, іммобілізованими на поверхні носія, за який використовують вуглецевий волокнистий матеріал, отриманий з привитих співполімерів целюлози шляхом карбонізації при 800-850 0С в інертному середовищі й активації при 700-900 0С водяною парою. 2. Спосіб за п.1, який відрізняється тим, що зброджування мелясного сусла здійснюють при швидкості розведення середовища в головних бродильних апаратах 0,065-0,085 год-1. 3. Спосіб за п.1, який відрізняється тим, що зброджування виведеної з головних бродильних апаратів бражки здійснюють у двох послідовно з'єднаних апаратах доброджування при швидкості розведення середовища 0,20-0,45 год -1. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/11164 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці співробітників кафедри біотехнології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Решетняк patent 3.pdf | Основна стаття | 965.14 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.