Особливості формування та контролю патогенної мікобіоти дерев каштана (Aesculus L.)

Abstract

Наведено результати скринінгу рослинної сировини для отримання екстрактів з високою біологічною активністю. Експериментально оцінено вміст танінів та поліфенолів у екстрактах виноградних вичавків та сфагнового моху. Визначено мінімальну концентрацію поліфенолів екстракту сфагнового моху, що інгібує проростання спор фітопатогенного гриба роду Fusarium. Розроблено методологію пошуку перспективних джерел рослинної сировини для розробки екологічно безпечних пестицидів.

Description

Keywords

мікобіота, Aesculus L, поліфеноли

Citation

Дражнікова А.В., Кім В.М., Кощій І.В. Особливості формування та контролю патогенної мікобіоти дерев каштана (Aesculus L.) // Агроекологічний журнал. - 2012. - № 3. - С. 35-37.