Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/65898
Назва: Осообливості маркування продуктів у відповідності до Європейської системи маркування Nutri-Score
Інші назви: Objectives of product labeling in accordance with the European Nutri-Score labeling system
Автори: Смірнова, Софія Олегівна
Цимбал, Наталія Анатоліївна
Smirnova, Sofia
Tsymbal, Nataliia
Ключові слова: маркування
Nutri-Score
продукти
європейська система
labeling
products
European system
Дата публікації: 18-жов-2024
Видавництво: Національний авіаційний університет
Бібліографічний опис: Смірнова С. О., Цимбал Н. А. Осообливості маркування продуктів у відповідності до Європейської системи маркування Nutri-Score // Проблеми підготовки професійних кадрів з логістики в умовах глобального конкурентного середовища: Збірник доповідей ХХII Міжнародної науково-практичної конференції. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2024. С. 408-411.
Короткий огляд (реферат): Nutri-Score — це спрощена система маркування харчових продуктів, яка допомагає споживачам легко оцінити харчову цінність продуктів. Він використовує 5-кольорову шкалу від темно-зеленого (найкраща харчова цінність) до червоного (найнижча харчова цінність), з літерами від A до E, які вказують на корисність продукту. Оцінка розраховується на основі формули, яка враховує як «негативні» компоненти, такі як цукор і насичені жири, так і «позитивні», такі як фрукти, овочі та клітковина. Nutri-Score заохочує до більш здорового вибору та впроваджується в кількох європейських країнах, включаючи Україну, де роздрібні торговці, такі як Fozzy Group, застосовують цю систему для своїх продуктів.
Nutri-Score is a simplified food labeling system that helps consumers easily assess the nutritional value of products. It uses a 5-color scale, from dark green (best nutritional value) to red (lowest nutritional value), with letters A to E indicating the healthiness of a product. The score is calculated based on a formula that accounts for both "negative" components like sugar and saturated fats, and "positive" ones such as fruits, vegetables, and fibers. Nutri-Score encourages healthier choices and is being implemented in several European countries, including Ukraine, where retailers like Fozzy Group are adopting the system for their products.
Опис: 1. Європейську систему маркування продуктів Nutri-Score впроваджують у супермаркетах Fozzy Group: як працюватиме це рішення [Електронний ресурс]: https://rubryka.com/2023/03/16/yevropejsku-systemu-markuvannya-produktiv-nutri-score-vprovadzhuyut-u-supermarketah-fozzy-group-yak-pratsyuvatyme-tse-rishennya/amp 2. Nutri-Score [Електронний ресурс]: https://uk.wikipedia.org/wiki/Nutri-Score 3. Nutri-Score – маркування продуктів [Електронний ресурс]: https://hubz.ua/zdorove-zhyttya/zdorove-harchuvannya/nutri-score-markuvannya-produktiv/
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/65898
Розташовується у зібраннях:Матеріали конференцій кафедри логістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
збірник жовтень 2024-1-408-411.pdfСмірнова, Цимбал211.02 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.