Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/65010
Title: Система траєкторного позиціювання робота-маніпулятора
Authors: Семистрок, Микола Миколайович
Keywords: кваліфікаційна робота
робот
робототехніка
пряма кінематика
зворотна кінематика
маніпулятор
Issue Date: 11-Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Семистрок М.М. Система траєкторного позиціювання робота-маніпулятора. Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня Бакалавр за спеціальністю 151 Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2024. - 46 с.
Abstract: Думки про створення “штучних” слуг, з перевагами людини і без недоліків живих організмів, прослідковуються ще з античності, прикладом є міф про Талоса – бронзового автоматона створеного богами для захисту острова Крит. Хоча робототехніка, є досить молодою науковою галуззю, так як основні засади були сформовані у середині 20 ст. І вже на етапі зародження до неї було прикуто увагу дослідників, спеціалістів та конструкторів різноманітних галузей промислової діяльності. Такий інтерес обумовлений, насамперед, з метеною можливості здешевіння виробництва, а також, звільнення людини від праці у небезпечних умовах. Станом на сьогодні основною рушійною силою автоматизації виробництва є промислові роботи. Розробка та керування ними, з подальшим впровадженням на підприємствах, піднімає науково-технічний рівень задач на нову сходинку прогресу, перерозподіляючи обов'язки між працівником і роботом, підвищуючи, за рахунок такої взаємодії, продуктивність. Найбільш важливою задачею в робототехніці є розробка програмного забезпечення робота, без якого, робот не представляє із себе нічого вартісного, так як без програми він не виконує с во функцій. Програмування руху, в основному, здійснюється по заданим допустившим координатам по ямки програма, може взаємодіяти, призводячи робота до відповідних рухів, якщо це простий n-ступінчастий робот ан. Виробництво, медицина, транспорт, сільське господарство і навіть побудит. Складно уявити сфери діяльності де роботи не можуть нам полегшити життя, а іноді і повністю замінити присутність людини.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. № 311/од " Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник роботи: к.т.н., доцент кафедри аерокосмічних систем управління, Безкоровайний Юрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/65010
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічних систем управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ 2024 151 Семистрок Микола Миколайович.pdfкваліфікаційна робота з пояснювальною запискою1.45 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.