Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64646
Title: Аналіз кредитних операцій банківської установи та шляхи зростання їх доходності
Authors: Стрілецька, Вікторія Олександрівна
Keywords: дипломна робота
аналіз
зростання
доходність
банківські установи
Issue Date: Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Стрілецька В.О. Аналіз кредитних операцій банківської установи та шляхи зростання їх доходності – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2024. – 65 с.
Abstract: Воєнний стан є одним із найбільших дестабілізуючих факторів, який впливає на діяльність банків. Економічна нестабільність призводить до зростання ризиків кредитування, збитків від змін валютних курсів та інших фінансових ризиків, таких як інфляція та несподівані зміни в економіці. Значно ускладнює діяльність банків недосконала регулятивна база та недостатнє забезпечення фінансової системи через брак чітких правил та регулятивних вимог, що збільшує ризики дестабілізації банків. Конкуренція на ринку банківських послуг знижує прибутковість банківських установ, оскільки вони мають забезпечити клієнтам привабливі умови обслуговування та кредитування. Низький рівень довіри до фінансових установ обмежує залучення депозитів та інвестицій у банки, що погіршує їх фінансову міцність та негативно впливає на їх здатність надавати кредити. Проблеми з корупцією та недостатня прозорість у фінансовому секторі збільшує фінансові ризики для банків та обмежує їх можливості розвитку. Ефективне управління ресурсами, зокрема балансування між прибутковістю та ліквідністю, є критично важливим для забезпечення стабільності та надійності банківської системи, особливо в умовах, коли ресурси є обмеженими або стратегія управління активами та пасивами не є належно розвиненою. Для покращення управління ресурсами банківські установи мають проводити комплексний аналіз ризиків, що дозволить ідентифікувати потенційні загрози для ліквідності та прибутковості і розробити стратегії їх управління. Розробка і впровадження ефективної стратегії управління фінансовими ресурсами та їх джерелами допоможе банку збалансувати свій портфель активів і пасивів таким чином, щоби забезпечити оптимальну ліквідність та прибутковість.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма ««Фінанси і кредит». Керівник проекту: - кандидат економічних наук, к.е.н. доцент Марина Євтушенко
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64646
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Стрілецька 2.pdfДипломна робота797.84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.