Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64568
Title: Система ранього попередження з землею
Authors: Пісаренко, Данило Денисович
Keywords: дипломна робота
авіоніка
радіолокаційна станція
обчислювач
управління
посадка
Issue Date: 26-Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Пісаренко Д.Д. Система ранього попередження з землею. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2024. - 73 с.
Abstract: Аналіз подій у повітрі дозволяє краще зрозуміти ризики, пов'язані з різними етапами польоту. Під час зниження та посадки літак має найбільшу концентрацію ризику через близькість до землі та необхідність точності у керуванні. Такі етапи вимагають від пілотів особливої уваги та навичок, оскільки навігація ускладнюється більшою кількістю факторів, таких як погодні низька висота та швидкість. Аналіз льотних подій проведений компанією Boeing за період з2007 по 2016 рік показав, що 48% всіх льотних подій з летальними наслідками відбулись під час зниження або безпосередньо посадки літака. Враховуючи, що ці етапи складають лише 4% польотного часу то процент надто високий. За час маршрутного польоту, який триває біля 57% польотного часу, за той же період відбулося лише 11% льотних подій. Зліт і набір висоти зайняли друге місце у рейтингу найбільш небезпечних етапів польоту. На них припадає лише 13% смертельних випадків.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: старший викладач кафедри авіоніки,Ситнянських Любов Михайлівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64568
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2024_173_Пісаренко Д.Д..pdf3.25 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.