Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64239
Title: Система контролю роботи авіагоризонту регіонального літака
Authors: Вансовський, Олексій Дмитрович
Keywords: дипломна робота
авіоніка
авіагоризонт
блок контролю
пороговий елемент
мікроконтролер
Issue Date: 7-Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Вансовський О.Д. Система контролю роботи авіагоризонту регіонального літака. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2024. - 77 с.
Abstract: Літак Ан-140 розроблявся як заміна застарілим літакам Ан-24 і Як-40. За своєю конструкцією літак Ан-140 є двомоторний високоплан. Літак має трьохстійкові шасі підвищеної прохідності з пневматиками низького тиску. Конструкція Ан-140 включає допоміжну силову установку, розташовану в хвостовій частині фюзеляжу і забезпечує автономну експлуатацію літака на необладнаних аеродромах. Однак на літаку Ан-140 встановлений БКК-18, який має свої недоліки. Він контролює працездатність АГ і АГрез. тільки по кутам крену, а при порушенні працездатності по каналу тангажу виявити непрацездатний АГ і АГрез. можна тільки порівнявши показники багатьох приладів (інші АГ, варіометр, висотомір). Але на це може піти забагато часу у випадках коли рішення потрібно приймати за долю секунд. До того ж це рішення суб’єктивне і у нього не має функції самоконтролю під час роботи, тому казати про сто відсоткову довіру недостатньо.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: доцент кафедри авіоніки Лужбін Віктор Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64239
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2024_173_Вансовський О.Д..pdf1.98 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.