Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63696
Title: Взаимосвязи показателей вероятностного прогнозирования с манерой ведения поединков у рапиристов на этапе спортивного совершенствовании
Other Titles: Взаємозв'язки показників ймовірнісного прогнозування з манерою ведення поєдинків у рапіристів на етапі спортивного вдосконалення
Authors: Воробец, С.В.
Воробець, С.В.
Keywords: фехтование
рапиристы
поединок
прогнозирование
взаимосвязь
фехтування
рапіристи
поєдинок
прогнозування
взаємозв'язок
Issue Date: 15-Jun-2019
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Воробец С.В. Взаємозв'язки показників ймовірнісного прогнозування з манерою ведення поєдинків у рапіристів на етапі спортивного вдосконалення // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XІV Міжнародної науково-методичної конференції. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2019. - С. 21-23.
Abstract: На формирование индивидуальной манеры боя в фехтовании имеют влияние различные психомоторные и психофизиологические характеристики спортсмена, в том числе и его способность к предвосхищению действий соперника. Движения фехтовальщиков в бою всегда отличаются разнообразием и особым почерком единоборства каждого участника. Одни действия готовятся заранее, другие возникают неожиданно. Начало выполнения преднамеренных действий в поединке основано на скорости простых двигательных реакций (ПР) и реакций на движущийся объект (РДО). А выбор и использование средств нападения и защиты аналогичен моделям дизъюнктивных реакций выбора (РВ) на зрительные и тактильные сигналы.
На формування індивідуальної манери бою у фехтуванні мають вплив різні психомоторні та психофізіологічні характеристики спортсмена, у тому числі і його здатність до передбачання дій суперника. Рухи фехтувальників у бою завжди відрізняються різноманітністю та особливим почерком єдиноборства кожного учасника. Одні дії готуються наперед, інші виникають несподівано. Початок виконання навмисних дій у поєдинку заснований на швидкості простих рухових реакцій (ПР) і реакцій на об'єкт, що рухається (РДО). А вибір та використання засобів нападу та захисту аналогічний моделям диз'юнктивних реакцій вибору (РВ) на зорові та тактильні сигнали.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63696
Appears in Collections:XIV Міжнародна науково-методична конференція «Фізичне виховання в контексті сучасної освіти» (2019)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.