Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62936
Title: Дизайн інтер`єру Науково-технічної бібліотеки Національного авіаційного університету
Authors: Поваренко, Ольга Сергіївна
Keywords: кваліфікаційна робота
дизайн
інтер`єр
Науково-технічна бібліотека
Національний авіаційний університет
простір
Issue Date: 2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Поваренко О.С. Дизайн інтер`єру Науково-технічної бібліотеки Національного авіаційного університету . – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Дизайн". – Національний авіаційний університет. – Київ, 2024. – 96 с.
Abstract: Науково-технічна бібліотека є важливим елементом інфраструктури вищої освіти, який забезпечує доступ до наукової інформації, підтримує навчальний процес та розвиток наукових компетенцій, а також сприяє формуванню наукової культури та творчості студентів та викладачів. Дизайн інтер’єру наукової технічної бібліотеки є актуальним питанням, яке потребує комплексного та креативного підходу, який би враховував функціональні, естетичні, інноваційні та адаптивні аспекти просторового оформлення, а також відповідав сучасним тенденціям та вимогам користувачів бібліотечних послуг. Практичне значення полягає у розробці художньо-конструктивного вирішення простору науково-технічної бібліотеки Національного авіаційного університету, що може бути використано при проєктуванні та втіленні реального проєкту в життя. Проведено аналіз історичних етапів створення бібліотек та розглянуто основні тенденції, таких як відкритий простір, використання скла, натуральних матеріалів, світлих відтінків, акцентних деталей та кольорів. В бібліотеках створюються просторі та зручні зони для читання, навчання, спілкування та роботи. Вони використовують різні рівні, платформи, меблі та освітлення для розмежування функціональних зон. Визначено основну нормативно-правову базу проєктування бібліотек. Проаналізовано вимоги до функціонального та об’ємно-просторового вирішення та запропоновано при розробці функціонального зонування простору бібліотеки спиратися на чотририфакторну модель – зони навчання, отримання досвіду, місце для зустрічей та створення. Запропоновано дизайн-концепцію інтер’єру науково-технічної бібліотеки НАУ з дотриманням стилю фьюжн та підтримання авіаційної тематики на основі проведених досліджень Розширено функціонал бібліотеки через створення зони кафе, буккросингу, зони відпочинку та вільного Wi-Fi, книжкової крамниці.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: к. арх., доцент Гнатюк Ліля Романівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62936
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп'ютерних технологій дизайну і графіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пояснювальна_записка_Поваренко.pdf16.64 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.