Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62541
Title: Імпульсний багатоканальний блок живлення
Authors: Рубель, Роман Петрович
Keywords: багатоканальність
високий ККД
низький рівень пульсацій
ЕМ завади
магніто-рушійна сила
широтно-імпульсна модуляція
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Рубель Р.П. Імпульсний багатоканальний блок живлення. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності 171 "Електроніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 55 с.
Abstract: Застосування джерел живлення на основі високочастотного модуляції в сучасній електроніці як в побуті, так і на виробництві, істотно вплинули на розвиток всієї електронної техніки. Вони майже витіснили з уживання застарілі джерела, побудовані на традиційній лінійній схемі, і в подальшому будуть тільки вдосконалитися. ШІМ-контролери при цьому є серцем цього апарату і розвиток їх функціональності і технічних характеристик постійно поліпшується. Даний напрямок електроніки перспективний і стрімко розвивається. Його основною метою є розробка потужних пристроїв живлення, що відповідають сучасним вимогам надійності, якості, довговічності, мінімізації маси, розмірів, енерго та матеріалоємності. Необхідно відзначити, що практично вся сучасна електроніка, включаючи всілякі ЕОМ, аудіо-, відеотехніку та інші сучасні пристрої живляться від компактних імпульсних блоків живлення, що ще раз підтверджує актуальність подальшого розвитку зазначеної області джерел живлення.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проєкту: д.т.н., професор Сібрук Леонід Вікторович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62541
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та інтернету речей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_171з_РубельРП.pdfкваліфікаційна робота3.1 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.