Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62365
Title: Моделювання процесів передачі інформації в розгалуджувачах бортових волоконно-оптичних лініях зв’язку
Authors: Книш, Віталій Віталійович
Keywords: дипломна робота
літак
авіоніка
навігація
технічне обслуговування
інформація
лазерні вимірювачі
Issue Date: 6-Feb-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Книш В.В. Моделювання процесів передачі інформації в розгалуджувачах бортових волоконно-оптичних лініях зв’язку. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 95 с.
Abstract: Волоконна оптика на даний час набула широкого розвитку і знаходить застосування у різних галузях науки і виробництва (зв'язок, радіоелектроніка, енергетика, термоядерний синтез, медицина, космос, машинобудування, літальні апарати, обчислювальні комплекси і т.п.). Темпи зростання волоконної оптики та оптоелектроніки на світовому ринку випереджають усі інші галузі техніки і складають 40% на рік. Техніко-економічний аналіз показав, що в перспективі при масовому виробництві оптичних волокон вони будуть конкурентноздатними з електричними провідниками при потребах забезпечення передачі сигналів у діапазонах частот 107...109Гц. Поширення світла по прозорих стрижнях шляхом багаторазових повних внутрішніх відбиттів, звісно, було відоме давно.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи:доцент кафедри авіоніки, Слободян Олександр Петрович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62365
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_153_Книш В.В..pdf2.96 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.