Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62362
Title: Аварійне джерело електроживлення на борту повітряного судна
Authors: Коваленко, Олександр Сергійович
Keywords: дипломна робота
літак
авіоніка
навігація
технічне обслуговування
навігаційне обладнання
супутникова система
аварійне елетроживлення
Issue Date: 6-Feb-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Коваленко О.С. Аварійне джерело електроживлення на борту повітряного судна. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 68 с.
Abstract: Можливість прямого перетворення теплової енергії в електричну на основі ефектів, що виникають в твердих тілах, вже давно приваблює увагу дослідників і розробників різноманітної апаратури. За останні 20-30 років в області термоелектричного перетворення енергії був досягнутий суттєвий прогрес: розвинута фізика термоелектричних явищ; отримано принципіально нові результати при розробці термоелектричних матеріалів – їх добротність і ККД перетворення пристроїв збільшені більше ніж в десять разів; знайдені нові типи термоелементів; розроблені методи розрахунку і оптимізації термоелектричних приладів. Термоелектричні явища отримують все більш широке практичне застосування. На їх основі створені унікальні по своїм параметрам термоелектричні генератори, що використовуються в космосі, під водою і в наземній важкодоступній для обслуговування апаратурі; сконструйовані генератори з ядерними джерелами тепла, розробляються проекти таких генераторів потужністю від десяти до кількох тисяч кіловат.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: доцент кафедри авіоніки, Романенко Віктор Григорович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62362
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_173_Коваленко О.С..pdf2.04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.