Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62359
Title: Лазерна система повітряного зондування земної поверхні
Authors: Петрушков, Ярослав Володимирович
Keywords: дипломна робота
літак
авіоніка
навігація
технічне обслуговування
лазерна система
земна поверхня
авіаційний персонал
Issue Date: 12-Feb-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Петрушков Я.В. Лазерна система повітряного зондування земної поверхні. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 173 "Авіоніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 84 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота спрямована на вирішення наукової задачі, пов'язаної з розробкою авіаційної лазерної системи спостереження. Лазерна локація, в якості найновішого методу в галузі локації та спостереження (порівняно з радіолокацією, відеоспостереженням, тепловізійним методом тощо), визначається своєю відносною новизною і недослідженістю. Це відкриває широкі можливості для проведення наукових досліджень та вдосконалення цього методу. Лазерна локація наразі вирізняється вищою інформативністю вихідних даних, технологічною простотою та коротким технологічним циклом. За світовими тенденціями розвитку науки та техніки, цей метод спостереження має потенціал стати основним в майбутньому. Вихідні дані від лазерних систем можуть знайти застосування в різних галузях, особливо військовій, картографічній, будівельній та екологічній. Критичний аналіз існуючих систем лазерної локації вказує на необхідність поліпшення точності, збільшення інформативності вихідних даних і забезпечення безпеки під час використання цих систем. Розв'язання цих завдань є ключовою метою цієї кваліфікаційної роботи.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи: доцент кафедри авіоніки, Белінський Валерій Миколайович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62359
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіоніки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_173_Петрушков Я.В.pdf2.36 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.