Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62190
Title: Дистанційно керована роботизована рука на основі Arduino
Authors: Козловцев, Дмитро Сергійович
Keywords: дипломна робота
дистанційне керування
артикульована роботична рука
робототехніка
мова програмування C
прототип
Bletooth
Arduino
Issue Date: 31-Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Козловцев Д. С. Дистанційно керована роботизована рука на основі Arduino. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності «Комп’ютерні науки», «Інформаційні технології проектування». - Київ, 2023. – 109 с.
Abstract: Сучасний світ переживає значний технологічний розквіт, особливо в області робототехніки. Це відкриває широкі можливості для автоматизації рутинних завдань, покращення якості життя людей та вирішення задач, які раніше вважалися неможливими або надто небезпечними для людей. Однак, поряд з цими можливостями, існують проблеми та виклики, які необхідно вирішити. Однією з таких проблем є доступність та вартість робототехнічних рішень. Більшість сучасних роботизованих систем вимагає значних капіталовкладень, що робить їх недоступними для більшості користувачів, особливо для освітніх установ, малих підприємств або окремих ентузіастів. Крім того, часто роботизовані системи розробляються під конкретні завдання, що обмежує їхнє універсальне використання та адаптацію під нові задачі. Це вимагає додаткових вкладень часу та коштів на переналаштування та модернізацію. Ще однією проблемою є складність взаємодії людини з роботизованою системою. Для ефективного управління та взаємодії потрібно розробляти інтуїтивно зрозумілі інтерфейси, а також забезпечувати можливість дистанційного керування.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» Керівник проекту: доцент, кандидат технічних наук, Олег Зудов.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62190
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФКНТ_2023_122_Козловцев Д.С.pdfДипломна робота магістра2.76 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.