Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61232
Title: Боулдеринг як засіб оздоровчо-рекреативної рухової активності
Authors: Сога, С.М.
Keywords: боулдеринг
рухова активність
оздоровлення
скелелазання
рекреація
засіб
Issue Date: 16-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Сога С.М. Боулдеринг як засіб оздоровчо-рекреативної рухової активності // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVІІІ Міжнародної науково-методичної конференції. Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - С. 66 - 69.
Abstract: Раніше скелелазіння полягало в підйомі якомога вище від землі по скелям використовуючи зачіпки. Для цього були потрібні мотузки, страхувальні системи, карабіни та інше спорядження. Скелелазіння, яке колись вважалося нетрадиційним і небезпечним хобі, стає все глибшим і ширшим. У 2016 році було оголошено, що скелелазіння вперше буде представлено як олімпійська подія на Іграх у Токіо 2020 року. Відтоді його популярність різко зросла. У звіті, підготовленому для Асоціації британських скелелазів, було виявлено, що у 2019 році 1,5 мільйона людей у Великій Британії лазили в закритих приміщеннях самостійно – це на 50% більше порівняно з двома роками раніше. Також було показано, що в Північній Америці з кожним роком зростає кількість спортивних залів для скелелазіння.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61232
Appears in Collections:XVIIІ Міжнародна науково-методична конференція "Фізичне виховання у контексті сучасної освіти" (2023)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.