Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61027
Название: Система віддаленого доступу користувачів мережі каналами VPN
Авторы: Ніколайчук, Владислав Вадимович
Ключевые слова: база даних
захист інформації
інформаційна безпека
міжмережевий екран
операційна система
несанкціонований доступ
дипломна робота
Дата публикации: 2023
Издательство: Національний авіаційний університет
Краткий осмотр (реферат): У світі діяльність будь-якого підприємства розглядається нерозривно з його автоматизованих систем (АС), здійснюють автоматизацію бізнес-процесів. При цьому питання захисту інформації в даних АС повинні розглядатися як невід'ємна їх складова. Одним із головних питань захисту інформації в АС є їх захист від несанкціонованого доступу (НСД) до інформації. Сучасні АС з одного боку характеризуються великою кількістю своїх компонентів - засобів обчислювальної техніки, системного та прикладного програмного забезпечення, а з іншого боку їх суттєвою різнорідністю. Невід'ємною їхньою ознакою є багатоплатформність, що веде до застосування різних технічних реалізацій однойменних сервісів та протоколів, у тому числі відповідальних за забезпечення інформаційної безпеки ІБ. Ці аспекти роблять вельми скрутним незалежне адміністрування окремих засобів захисту інформації (ЗЗІ) від НСД, що входять до складу АС. Як результат цього, може спостерігатися неузгодженість змін різних СЗІ, збільшення обсягів робіт з адміністрування і кількості помилок, що виникають при цьому, збільшення загальних витрат на підтримку системи захисту інформації від несанкціонованого доступу (СЗІ НСД).
Описание: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проекту: к.т.н., доцент Малярчук В.О.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61027
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп'ютерних систем та мереж

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ФККПІ_2022_123_Ніколайчук_В.pdf1.66 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.