Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60351
Title: Система виявлення та запобігання фішинговим атакам в однорангових мережах.
Authors: Осадчий, Олексй Васильович
Keywords: дипломна робота
однорангова мережа
аналіз даних
смарт-контракт
адрес
Debank
програмування Python
Issue Date: 26-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Осадчий О.В. Система виявлення та запобігання фішинговим атакам в однорангових мережах. - Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “«Інформаційні технології проектування»”.- Київ, 2023. – 69 с.
Abstract: Однорангові мережі є важливим інструментом для даних між вузлами без централізованого сервера. Проте, вони також піддаються ризикам і вразливостям, зокрема фішинговим атакам, які загрожують безпеці та конфіденційності даних користувачів Метою даної роботи є розробка системи виявлення та протидії фішинговим атакам в одноранговій мережі та підвищення продуктивності процесу аналізу даних. Для досягнення цієї мети використовуються методи дослідження, такі як порівняльний аналіз і обробка літературних джерел. Технічні та програмні засоби включають розробку системи аналізу за допомогою мови програмування Python та використання Debank API для отримання необхідних даних. Для забезпечення безпеки та конфіденційності використовуються перенаправлення запитів через проксі-сервери. Об'єктом дослідження даної роботи є процес обміну даними в одноранговій мережі, де важлива роль відводиться забезпеченню безпеки та запобіганню фішинговим атакам. Предмет дослідження: автоматизація системи аналізу даних та процесу виявлення фішингових загроз. Практичне значення: впровадження розробленої системи аналізу даних та процесу виявлення фішингових загроз повинна забезпечувати виявлення та протидію фішинговим атакам, аналізувати дані, забезпечувати безпеку мережі та підвищувати продуктивність процесу аналізу даних. Розроблена система допоможе аналізувати великі групи даних, забезпечить безпеку в одноранговій мережі, підвищить продуктивність аналізу даних, збільшить ризик виявлення фішингової загроз.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" Керівник проекту: доцент, доктор технічних наук, Аліна Савченко.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/60351
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФКНТ_2023_122_ІТП_Осадчий О.В..pdfДипломна робота бакалавра1.71 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.