Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57736
Title: Автономна система збереження конфіденційних даних користувача
Authors: Гліб, Хитрик Богдановича
Keywords: дипломна робота
менеджер паролів
алгоритми шифрування
конфіденційна інформація
фреймворк
операційна система
мова програмування
Issue Date: 25-Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Хитрик Г. Б. Автономна система збереження конфіденційних даних користувача. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “«Інформаційні технології проектування»”.- Київ, 2022. – 109 с.
Abstract: Прості способи підключення та прямий доступ до множини різноманітних даних роблять глобальну інформаційну мережу найбільш вимогливим інструментом, який регулярно використовується користувачем для створення, збереження, обміну, обробки та розповсюдження різноманітних матеріалів у цифровій формі. Можливості інтернету задіяні для досягнення багатьох цілей, як, наприклад, отримання глибоких знань у певній галузі, вивчення та перегляд медіа ресурсів, застосування дистанційних форм комунікації, ведення конфіденційних фінансових операцій та виконання безлічі інших процесів, які значно підвищують швидкість досягнення кінцевого результату, знижуючи при цьому часові та ресурсні витрати. На даний момент люди використовують безліч веб-сервісів, включаючи соціальні мережі, електронну пошту, операції в додатку банка, державні портали надання послуг. Очевидно, дані сервіси потребують автентифікації всіх користувачів, та найбільш поширеним способом є пароль та логін. Загальні положення по безпечному користуванню інтернету рекомендують для кожного мережевого ресурсу мати новий, неповторний та унікальний пароль. Оскільки кількість сайтів та сервісів, на яких необхідно кожного разу використовувати дані облікового запису для підтвердження своєї особистості, постійно збільшуються, таким чином запам’ятовування різних варіантів парольних фраз становить проблему. На додачу до цього, паролі повинні бути стійкими до злому: довгі, які містять різні регістри, з використанням цифр, символів та який повинен мінятися з періодичністю хоча б раз в півроку. Відповідно до проведених досліджень, через цей фактор, з часом, користувач починає використовувати прості паролі або ті, які повторюються, а також ненадійні методи їх збереження у вигляді текстового файлу або браузера з автоматичним заповненням. У цьому випадку рішенням становить один з популярних варіантів віддаленого зберігання конфіденційної інформації, а саме менеджери паролів. Вони можуть бути у вигляді програмних додатків, мережевих та веб-браузерних розширень. Менеджер паролів початково зберігає всю інформацію користувача в зашифрованому вигляді. Для розшифрування та доступу до бази даних паролів та інших персональних даних зазвичай потрібен один головний пароль. Окрім цього, додаток містить генератор паролів, який допомагає формувати безпечні та унікальні паролі, що полегшує участь клієнта у придумуванні нових.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник проекту: кандидат технічних наук, доцент Данііл Ходаков.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57736
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2022_122_ТП615_ Хитрик.pdfДипломна робота2.21 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.