Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57504
Назва: Дослідження якості біодизельного палива на основі рослинних олій
Інші назви: Study of the quality of biodiesel based on vegetable oils
Автори: Трач, Неля Іванівна
Trach, Nelya Ivanovna
Ключові слова: біодизельне паливо
biodiesel fuel
ріпакова олія
rapeseed oil
присадки
additives
дипломна робота
graduate work
Дата публікації: гру-2021
Видавництво: Національний авіаційний університет
Короткий огляд (реферат): В роботі досліджували вплив депресорно-диспергуючої присадки Pachem-DCFI-2 на низькотемпературні властивості дизельного палива у суміші з ріпаковою олією. Виходячи з аналізів на якість біодизельного компоненту слід розглядати досліджений об’єкт, як біодобавку. За отриманими даними з обводнення біодобавки, видно що вміст води сильно впливає на корозійну властивість біокомпоненту, тому необхідно забезпечити герметичність при зберіганні.
The paper investigated the influence of the depressor-dispersant additive Pachem-DCFI-2 on the low-temperature properties of diesel fuel mixed with rapeseed oil. Based on the analyzes of the quality of the biodiesel component, the investigated object should be considered as a bioadditive. According to the obtained data from the watering of the bio-additive, it can be seen that the water content strongly affects the corrosive properties of the bio-component, therefore it is necessary to ensure hermeticity during storage.
Опис: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник: професор, к.т.н., Матвєєва Олена Львівна.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57504
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри хімії і хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
АП_М_Трач Неля Іванівна.pdfКваліфікаційна робота1.93 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.