Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57479
Назва: Стратегічні напрями розвитку потенціалу підприємства
Автори: Шабалтун, Дмитро Олегович
Ключові слова: стратегічні напрями
чинники
стратегічне планування
розвиток
управління
дипломна робота
Дата публікації: 2021
Видавництво: Національний авіаційний університет
Бібліографічний опис: Шабалтун Д.О. Стратегічні напрями розвитку потенціалу підприємства. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 138 с.
Короткий огляд (реферат): Сучасні економічні процеси обумовлюють здійснення впливу на діяльність усіх суб’єктів господарювання, зокрема в аспектах регіонального та галузевого спрямування на наявні промислові підприємства. Проблема організації вчасного і ефективного управління ними є однією із актуальних і важливих проблем при здійснення процесів планування та прогнозування на підприємстві, удосконалення організаційного забезпечення розвитку потенціалу задля впровадження інновінгу. Однак, не всі вітчизняні промислові підприємства потребують формування і впровадження заходів щодо оновлення складових потенціалу підприємства та його розвитку в їхньому органічному поєднанні, ефективного «бачення» власного розвитку підприємства та можливостей для адекватного оцінювання його слабких та сильних сторін. Потенціал підприємства, спираючись на оцінювання ефективності економічної діяльності підприємства дає змогу оцінити реальний рівень використання можливостей підприємства та зіставити його з потенціальними. Аналіз потенціалу підприємства дозволяє виявити приховані резерви ресурсів по його складовим та визначити і обґрунтовувати альтернативні стратегічні напрями розвитку підприємства на прогнозований період. У ринковому середовищі, що стрімко розвивається в Україні, бізнес-структури стикаються з такими питаннями, як ефективне використання наявних ресурсів, наявність резервів підвищення продуктивності праці та оптимізація структури власності як передумови розвитку потенціалу. Забезпечити реалізацію, розгортання, формування та реалізацію стратегічних і тактичних цілей при розвитку потенціалу підприємства ґрунтується на фінансових результатах функціонування. Це вимагає комплексної оцінки підприємства та навколишнього середовища, щоб розробити успішну стратегію, оцінити майбутнє та визначити нові напрямки розвитку потенціалу, а також захистити інвестиційні можливості. Це підкреслює необхідність поглибленого вивчення основних стратегічних напрямів розвитку потенціалу підприємства.
Опис: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.е.н., професор Ареф’єва Олена Володимирівна.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57479
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФЕБА_2021_051_ЕП_Шабалтун_Д._О..pdfПояснювальна записка7.9 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.