Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57478
Title: Управління результативністю транспортного підприємства
Authors: Шпак, Ілля Олександрович
Keywords: управління
транспортування
обсяги перевезення
прибуток
витрати
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Шпак І.О. Управління результативністю транспортного підприємства. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 115 с.
Abstract: Розвиток ринкових відносин в Україні, перетворення, які мають місце в її економіці у зв’язку із змінами форм власності в багатьох галузях народного господарства, вимагають дозволу багатьох важливих проблем у сфері управління розвитком і функціонуванням підприємств. В цих умовах морські торговельні порти, які є важливою ланкою економіки України і, зокрема, системи її зовнішньоекономічних зв’язків, стають активною частиною великого і дуже динамічного конкурентного середовища, в якому активно функціонують багато портів інших Чорноморських, Балтійських, Середземноморських держав і підприємства суміжних видів транспорту. Це призвело до виникнення великої кількості організаційно-економічних проблем в діяльності морських торговельних портів, вирішення яких повинно сприяти їх інтеграції в світову транспортну систему XXI століття на базі нової стратегії розвитку і функціонування. Досягнення необхідного рівня результативності вимагає корінної зміни організаційних принципів, економічних стимулів і важелів, а також рішучої оптимізації техніки і технології виробництва, перепрофілювання не тільки ділянок, цехів, портових терміналів, але цілих підприємств. Останні дві задачі, тобто техніко-технологічне оновлення і перепрофілювання неможливе без відповідних капіталовкладень, тобто без значних інвестицій. Рівень і об'єм здійснюваних реальних інвестицій говорить про динаміку функціонування підприємств і економіки в цілому, про рух вперед або застої або навіть відставанні.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.е.н., доцент Андрієнко Марія Михайлівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57478
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2021_051_ЕП_Шпак_І._О..pdfПояснювальна записка5.28 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.