Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57470
Title: Ефективність управління збутовою діяльністю підприємства в умовах обмеженості ресурсів
Authors: Теслик, Дар’я Олегівна
Keywords: ефективність
збутова діяльність
управління
підприємство
стратегія
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Теслик Д.О. Ефективність управління збутовою діяльністю підприємства в умовах обмеженості ресурсів. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 143 с.
Abstract: Важливим питанням ведення господарської діяльності підприємствами України є можливість використання узагальнених підходів до управління збутовою діяльністю підприємства, стимулювання збуту продукції певної галузі та розвитку ділової активності окремого регіону. За таких умов формування механізму управління збутовою діяльністю набуває особливої актуальності та важливості. В умовах «споживчого ринку», де пропозиція перевищує попит, одним із найважливіших питань є розробка збутової політики відповідно до мінливих потреб споживачів та високого рівня конкуренції. . Економічні показники збутової політики впливають на функціональний процес компанії в цілому, а її аналіз дозволяє виявити проблеми, що виникають. Для подолання цієї проблеми необхідно здійснити комплекс стратегічно орієнтованих заходів щодо розробки збутової політики, а також впровадження сучасних моделей і методів удосконалення організації, планування та контролю збутової діяльності підприємства. Маркетинговий підхід до управління збутовою політикою повинен враховувати ключові фактори успіху, які визначають цільовий ринок, політику щодо асортименту продукції, торговий персонал, бізнес-походи та позицію на ринку та результати діяльності фірми. Найважливішими елементами у сфері планування збутової політики, які слід розглядати в першу чергу, є цілі у сфері збуту, тобто вибір напряму реалізації політики. для довгострокового продажу. Оптимізація виробничих процесів давно не є новою темою, однак оптимізація управлінських функцій збуту продукції та формування єдиного механізму управління збутовою діяльністю потребують наукового дослідження та всебічного обґрунтування. Серед причин, що обумовлюють зростання значущості збутової діяльності, слід назвати такі: переміщення ключових управлінських рішень у збутові ланки, підвищення значення маркетингових методів конкуренції в боротьбі за покупця, раціоналіза.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.е.н., професор Ареф’єва Олена Володимирівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57470
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2021_051_ЕП_Теслик_Д._О..pdfПояснювальна записка5.89 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.