Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57467
Назва: Стратегія запобігання банкрутству підприємства в сучасних умовах
Автори: Тартачник, Тетяна Сергіївна
Ключові слова: криза
банкрутство
прогнозування
стратегія
фінансовий стан
дипломна робота
Дата публікації: 2021
Видавництво: Національний авіаційний університет
Бібліографічний опис: Тартачник Т.С. Стратегія запобігання банкрутству підприємства в сучасних умовах. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 131 с.
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми дослідження. Банкрутство підприємств в Україні є поширеним явищем сьогодення. Нестабільність економічного і політичного середовища в країні, недосконалість правового та податкового законодавства призвели до збільшення кількості неплатоспроможних підприємств, які прямують до банкрутства, що призводить у більшості випадків до ліквідації таких підприємств. Загалом банкрутство є регулятором ринкової економіки, основне призначення якого полягає у «відсіюванні» неефективних, неплатоспроможних та збиткових суб'єктів підприємницької діяльності. Незважаючи на це, ми можемо стверджувати, що рівень банкрутства в Україні є досить високим. З кожним роком зростає кількість справ про неспроможність, розглянутих господарськими судами, що, без сумніву свідчить про те, що інститут банкрутства в Україні займає одне з провідних місць в розвитку нормальних економічних відносин серед учасників господарського обороту. Існуючі методики діагностики ймовірності банкрутства не дозволяють об’єктивно проводити оцінку на вітчизняних підприємствах. Оскільки, не дивлячись на велику кількість робот за даною темою, методи діагностики кризи на підприємстві не пристосовані до умов української економіки, що й обумовлює необхідність удосконалення таких методик. Найбільш розповсюдженим правопорушенням в цій сфері є фіктивне банкрутство підприємств. Здійснюється воно, як правило, з метою зміни власника або ухиленню від боргових зобов'язань. Тому на сьогоднішній день часто постає проблема банкрутства підприємств, а літератури, що повною мірою висвітлює це питання, поки недостатньо, а та що є — не завжди відповідає якісним та професійним вимогам.
Опис: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.е.н., професор Пілецька Саміра Тимофіївна.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57467
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФЕБА_2021_051_ЕП_Тартачник_Т._С..pdfПояснювальна записка1.26 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.