Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57437
Title: Обґрунтування напрямів удосконалення ефективності системи економічної безпеки підприємства в умовах конкурентної економіки
Authors: Павленко, Богдан Олегович
Keywords: економічна безпека підприємства
система економічної безпеки підприємства
конкурентне середовище
конкурентна економіка
стратегія економічної безпеки
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Павленко Б.О. Обґрунтування напрямів удосконалення ефективності системи економічної безпеки підприємства в умовах конкурентної економіки. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Економіка». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 136 с.
Abstract: Сучасні процеси в конкурентній економіці супроводжуються змінами в усіх сферах та галузях діяльності. Підприємства, як основні суб’єкти економічної діяльності, функціонують в умовах постійних ризиків, небезпек та невизначеності, що спонукає їх впроваджувати гнучкі системи управління, які будуть враховувати загрози та небезпеки змінного середовища, тобто сприяти забезпеченню економічної безпеки. Забезпечення адаптивності системи економічної безпеки має стати аксіомою для менеджменту підприємства, що зумовить постійні трансформації та пошук нових методів та інструментів його забезпечення. Динамічні умови сучасних змін внутрішнього та зовнішнього середовища діяльності підприємств зумовлюють перебудову їх системи управління у відповідності до значної кількості факторів, для яких характерним є динамічність та невизначеність. У стратегічному полі саме підсистема економічної безпеки підприємства, як забезпечуюча стійкість складова його системи функціонування, в першу чергу буде відчувати вплив таких чинників. У сучасному середовищі для підприємств промисловості важливо володіти ефективною системою економічної безпеки, яка є ключовою конкурентною перевагою. Ефективні система економічної безпеки дозволить підприємству наростити потенціал економічної безпеки, пришвидшити розвиток, посилити рівень економічної стійкості та оптимізувати діяльність.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.е.н., доцент Ковальчук Альона Миколаївна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57437
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри економіки повітряного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2021_051_ЕП_Павленко_Б._О..pdfПояснювальна записка6.28 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.