Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57158
Назва: Кулінарна дипломатія як інструмент міжкультурного взаєморозуміння
Автори: Рудніченко, Андрій Владиславович
Ключові слова: кулінарна дипломатія
міжнародні відносини
їжа
держава
національна кухня
культура
дипломна робота
Дата публікації: 2022
Видавництво: Національний авіаційний університет
Короткий огляд (реферат): У зовнішньополітичній діяльності все більшого значення набуває публічна дипломатія, в якій беруть активну участь не тільки професійні дипломати, а й представники громадських організацій, науки та освіти, культури та засобів масової інформації. В останні роки став розвиватися і новий напрям дипломатії – «gastrodiplomacy», який став інструментом міжкультурних відносин, спираючись на ресурси національних кухонь. Він використовується за обіднім столом з метою впливу на думки та настрої політиків і світових лідерів, а також пересічних громадян при формуванні позитивного іміджу держави у світі, оскільки через просування національної кухні, стимулювання зовнішньої торгівлі та туризму можна досягти покращення інвестиційного клімату, залучення більшої кількості інвесторів та підвищення економічної конкурентоспроможності.
Опис: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.і.н., проф., професор кафедри міжнародних відносин, інформації та регіональних студій Троян Сергій Станіславович.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57158
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних відносин, інформації та регіональних студій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Рудніченко.pdfдипломна робота5.23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.