Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57158
Title: Кулінарна дипломатія як інструмент міжкультурного взаєморозуміння
Authors: Рудніченко, Андрій Владиславович
Keywords: кулінарна дипломатія
міжнародні відносини
їжа
держава
національна кухня
культура
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: У зовнішньополітичній діяльності все більшого значення набуває публічна дипломатія, в якій беруть активну участь не тільки професійні дипломати, а й представники громадських організацій, науки та освіти, культури та засобів масової інформації. В останні роки став розвиватися і новий напрям дипломатії – «gastrodiplomacy», який став інструментом міжкультурних відносин, спираючись на ресурси національних кухонь. Він використовується за обіднім столом з метою впливу на думки та настрої політиків і світових лідерів, а також пересічних громадян при формуванні позитивного іміджу держави у світі, оскільки через просування національної кухні, стимулювання зовнішньої торгівлі та туризму можна досягти покращення інвестиційного клімату, залучення більшої кількості інвесторів та підвищення економічної конкурентоспроможності.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.і.н., проф., професор кафедри міжнародних відносин, інформації та регіональних студій Троян Сергій Станіславович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57158
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних відносин, інформації та регіональних студій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Рудніченко.pdfдипломна робота5.23 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.