Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56987
Title: Організація і методика обліку, аналізу, внутрішнього контролю розрахунко-касових операцій банківської установи
Authors: Зіброва, Юлія Георгіївна
Keywords: організація
методика
внутрішній контроль
банківська установа
аналіз
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Зіброва Ю.Г. Організація і методика обліку, аналізу, внутрішнього контролю розрахунко-касових операцій банківської установи. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 125 с.
Abstract: Діяльність банку в умовах ринкової економіки зрештою зводиться до виконання таких функцій як акумуляція вільних грошових коштів суб'єктів ринку, їх розміщення і обслуговування грошового обігу. Аналізуючи першу функцію, необхідно відмітити, що суб'єктами ринку є приватні або ФО, підприємства, організації, а також особи, що є суб'єктами підприємницької діяльності. В той же час і банки на сучасному етапі відчувають гостру потребу в обслуговуванні клієнтів і залученні їх грошових коштів. Для прийому, зберігання і видачі готівкових засобів і інших цінностей в установах комерційних банків організовуються операційні каси. До складу операційних кас входять прибуткові каси, витратні каси, прибутково-видаткові каси, вечірні каси (для прийому готівки після закінчення операційного дня), каси перерахунку готівкової виручки, каси розміну засобів. Усі підприємства і організації здійснюють свої касові операції відповідно до постанови об ведення касових операцій в Україні. Контроль за виконанням порядку покладається на банки, але самі комерційні банки організовують касові операції за особливими правилами, встановленим НБУ. Касові операції приносять комерційним банкам значні доходи, а, отже, і прибуток. У зв'язку з цим, для якіснішого обслуговування клієнтів виникає потреба в удосконаленні обліку і контролю касових операцій комерційного банку. Необхідність удосконалення обліково-аналітичної і контрольної системи розрахунко-касових операцій банківських установ обумовила вибір мети, завдань кваліфікаційної роботи.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і внутрішній контроль». Керівник проекту: к.е.н. Козлова Вікторія
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56987
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Зіборова Ю.Г._2022.pdfДипломна робота2.47 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.