Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56187
Title: Здоров’язберігаюча компетентність як універсальний механізм формування професійного довголіття і динамічного здоров’я майбутніх авіаційних фахівців
Authors: Півень, М.І.
Редозубов, О.А.
Прощенко, Є.О.
Keywords: авіаційні фахівці
здоров'я
професійна надійність
здоров'язберігаюча компетентність
професійна підготовка
якості
професійна компетентність
Issue Date: 17-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Півень М.І., Редозубов О.А., Прощенко Є.О. Здоров’язберігаюча компетентність як універсальний механізм формування професійного довголіття і динамічного здоров’я майбутніх авіаційних фахівців // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVI Міжнародної науково-методичної конференції. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С. 117 - 122.
Abstract: Предметом систематичного наукового аналізу проблем професійної освіти льотного складу останніми роками все частіше стають питання, пов'язані з вивченням різних наслідків діяльності людського чинника в цивільній авіації, зокрема, його впливу на стан безпеки польотів. До них слід віднести питання формування професійної надійності майбутніх авіаційних фахівців, їх динамічного здоров'я і професійного довголіття; розвитку особистості курсанта-пілота на основі підвищення рівня його професійної, комунікативної й соціально-психологічної компетентності; завдання розвитку духовності льотного складу в період соціальних трансформацій, що супроводжуються переглядом ціннісно-смислових установок і формуванням нової системи цінностей та ін. Проте, всі ці проблемні питання мають спільне підгрунтя для досліджень – особливості професійної й особистісної самореалізації курсанта в умовах зростання тенденцій інтеграції змісту професійної освіти на всіх етапах підготовки майбутніх авіаційних фахівців до льотної діяльності. Серед можливих шляхів рішення цієї проблеми є модернізація професійної освіти в контексті інтеграційних тенденцій, як на рівні теорії і практики, так і на рівні освітньої політики, що дає підстави об’єднати в систему різноякісні за змістом і впливом чинники, створити нові міжпредметні ресурси та забезпечити формування цілісної особистості майбутнього фахівця, котрий володіє професійними й особистісними компетенціями.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56187
Appears in Collections:XVI Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2021)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.