Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55922
Title: Система біометричного захисту об'єкту інформаційної діяльності
Authors: Білак, Вікторія Володимирівна
Keywords: дипломна робота
біометричний захист
моделі
біометрична автентифікація
програмне забезпечення
методи захисту
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: За довгі роки розвитку сформувалися і отримали в даний час широке поширення інформаційні системи біометричної ідентифікації особи, які здійснюють контроль фізичного доступу і доступу до конфіденційної інформації. Як біометричного ідентифікатора використовують людський голос, почерк, райдужну оболонку очей, відбитки пальців. Завдання біометричної верифікації та ідентифікації особистості, а також завдання безпечної біометричної аутентифікації, є ключовими для багатьох важливих додатків та систем захисту. Це пов'язано з дедалі більшим поширенням біометричних даних в інформаційних системах і процесах, розвитком інфраструктури інтернету і хмарних технологій, орієнтацією на кінцевого користувача інтернет-сервісів і Web-додатків. Окрім класичних задач верифікації та ідентифікації, досить затребуваними стають нові завдання захищеної передачі біометричних даних, захисту біометричних даних від підробок, розробки систем захищеної біометричної аутентифікації користувачів, створення біометричних систем шифрування і біометричної цифрового підпису в зв'язку з необхідністю захисту персональних даних в різного роду інформаційних системах. Розроблений метод та програмне забезпечення відносяться до галузі інформаційної безпеки і можуть бути використані для підвищення рівня захищеності. Можливі напрямки розвитку цієї роботи пов’язані із розширенням моделі і удосконалення алгоритму програмного забезпечення відповідно до вимог міжнародних стандартів, наприклад ІSO 27001, для більш повного аналізу та оцінки ризиків.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Єгоров С.В.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55922
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна_Білак.pdfПояснювальна записка1.71 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.